Mantolama

Mantolama Neden Gereklidir?

Binalarda ısı yalıtımını sağlamak amacıyla önerilen duvarların içeriden yalıtımı veya sandviç duvar sistemi gibi yöntemlerle, ısı köprülerinin tamamen engellenmesi mümkün değildir.

Oysa, Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri, hem duvar elemanlarının oluşturduğu yüzeyleri hem de kolon, kiriş vb. betonarme alanları yalıtarak, ısı köprülerini ortadan kaldırır ve yalıtımdan en etkin netice alınmasını sağlar. Böylece daha az enerji ile istenilen konfor şartlarına ulaşılabilir.

Ayrıca, Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri, yapı bileşenlerinde termal farklılıklardan oluşabilecek genleşme ve büzülme gibi fiziksel değişimleri önler. Duvar kesitindeki gerilmeleri, çatlakları, korozyon vb. yapı hasarlarını engelleyerek daha güvenli ve uzun ömürlü binalar oluşturur.

Tüm bu etkenlerden dolayı mantolama binalar için oldukça gerekli bir sistemdir.

Ekonomik bir çözümdür:

Enerji giderlerinde %60’lara varan tasarruf sağlayarak, kısa sürede kendisine yapılan yatırımı geri öder.

Uzun ömürlü bir çözümdür:

Binayı, maruz kalacağı tüm dış etkenlerden koruyarak ömrünü uzatır.

Uzun yıllar boyunca dış cephe onarımı gerektirmez.

Güvenli bir çözümdür:

Bina birleşim bölgeleri ve riskli noktalarda sunduğu çözümler ile yalıtım performansını korur, ısı köprülerinin oluşmasını engeller.

Eksiksiz bir çözümdür:

Sistem elemanları, birbiri ile mükemmel uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bünyesinde farklı detaylara uygun çözümleri bulundurmaktadır.

Dekoratif bir çözümdür:

Dekoratif ve şık görüntüsü ile binalara değer kazandırır.

Sağlıklı ve çevreci bir çözümdür:

Hava kirliliğinin önlenmesine ve ekolojik dengenin korunmasına yardımcı olur.

Mantolama Isı Levhaları;

manto-tasyunuManto Taşyünü

Sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemlerinde kullanılmak üzere, inorganik hammadde olan bazalt taşının 1350-1400oC’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi yolu ile özel olarak üretilmektedir. Sıvalı dış cephe ısı yalıtımlarında dış duvar subasman seviyesi üzerinde, kapı ve pencere gibi açıklıkların çevresinde ısı ve ses yalıtımı, yangın güvenliği amacıyla kullanılmaktadır.

Manto Taşyünü yalıtım levhaları EN 13500 “Mineral yün (taşyünü) esaslı dış cephe ısı yalıtım sistemleri” standardına uygun olarak üretilmektedir.

Higroskopik ve kapiler değildir. Kullanım sıcaklığı -50 / +700oC aralığında olup, boyutsal olarak % 100 kararlıdır. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz.

 

manto-izoporManto İzopor

Sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemlerinde kullanılmak üzere, polistiren hammaddesinin su buharıyla şişirilmesi ve hammadde taneciklerinin birbirlerine yapışması yolu ile özel üretilen ve boyutsal kararlılığını kazanabilmesi için dinlendirilen ekspande (genleştirilmiş) polistiren levhalardır. Sıvalı dış cephe ısı yalıtımlarında dış duvar subasman seviyesi üzerinde ısı yalıtımı amacı ile kullanılmaktadır.

Manto İzopor yalıtım levhaları EN 13499 “Ekspande polistiren esaslı dış cephe ısı yalıtım sistemleri” standardına uygun olarak üretilmektedir.

Kapiler emiciliği yoktur. Kullanım sıcaklığı -50 / +75 oC aralığında olup, güneşin mor ötesi ışınlarına (UV) karşı hassastır.

 

manto-izopor-plusManto İzopor Plus

TS EN 13499’a uygun şekilde, sıvalı dış cephe yalıtım sistemlerine için özel olarak üretilir. Standard EPS’lere göre ısı ileitm katsayısı daha iyidir. TS 825’e göre 035 grubundadır. Naylon ambalajda piyasaya sürülür.

Kullanım Alanları:

Sıvalı dış cephe yalıtım sistemlerinde subasman seviyesinin üzerindeki bölümlerde ısı yalıtımı amacıyla kullanılır

 

 

 

 

 

 

 

Manto Foamboard

manto-foamboard

Sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemlerinde kullanılmak üzere, polistiren hammaddesinden ekstrüzyon yolu ile özel olarak üretilen ekstrüdepolistiren levhalardır. Sıvalı dış cephe ısı yalıtımlarında dış duvar ve özellikle toprakaltı ile subasman seviyelerinde ısı yalıtımı amacıyla kullanılmaktadır.

Manto Taşyünü yalıtım levhaları EN 13500 “Mineral yün (taşyünü) esaslı dış cephe ısı yalıtım sistemleri” standardına uygun olarak üretilmektedir.

% 100 kapalı gözenekli homojen hücre yapısına sahip olup bünyesine su almamaktadır. Kapiler emiciliği yoktur. Kullanım sıcaklığı -50 / +75 oC aralığında olup, güneşin mor ötesi ışınlarına (UV) karşı hassastır.